ANKARA DÖNERİ YİYEBİLECEĞİNİZ EN İYİ MEKANLAR

Bilenler bilir Ankara’da döner yediyseniz bir daha nerde yerseniz yiyin aynı lezzeti ve keyfi alamazsınız. Ankara dönerini lezzetli kılan  kendine has özellikleri var. Bir kere Ankara döneri   kıymadan yapılmaz ve özel bir terbiye yöntemi vardır. Ek olarak, mutlaka meşe odunu kömüründe pişirilmeli ve kuzu etinden yapılmalıdır.

Bu arada Ankara döneri tescillidir. Ankara döneri kalitesini coğrafi tescil işareti alarak da kanıtlamıştır. Ankara ticaret odasının başvurusu sonrası 05.12.2017 tarihinde tescillenmiştir.

Buraya kadar tamam da peki Ankara Döner Nerede Yenir? diye soruyorsunuzdur. Sıra Ankara’nın en iyi döner mekanlarında..

ANKARA DÖNER NEREDE YENİR? 

Ankara’da aslında iyi döner yapan oldukça fazla sayıda mekan var, zaten Google’dan biraz araştırma yaptıysanız görürsünüz. ben yazımda kendi tercih ettiğim ve şimdiyse kadar çok beğendiğim dönercilerden bahsetmek istiyorum.

1-MUTLU LOKANTASI

Benim açımdan MUTLU Lokantası Ankara’nın en iyi dönercisidir. Çünkü yukardan bahsedilen tüm standartları yakalar ve bana çocukluğumun Ankara’sında yer alan esnaf lokantalarını hatırlatmaktadır. Ayrıca döneri tam kıvamındadır ne çok yağlı ne de kuru  değildir. Diğer taraftan döneri kızarmış ekmekle servis etmeleri de benim açımdan bir bonus.

Ancak buraya erken gelmeniz şart zira saat 2 gibi dönerleri bitiyor ve biraz geç kalırsanız ayakta beklemek zorundasınız. Size tavsiyem tam 12 gibi burada olmanız, 12 de gelirseniz sıra beklemezsiniz. Çünkü burada öğlen saatlerinde çok fazla sıra oluyor.

Mutlu dönerin çok popüler olmasında mütevellit sahte versiyonları da maalesef aynı cadde aynı isimde 2 mekan daha bulunuyor. Gerçek Mutlu Döner Güvenlik Caddesi üzerindeki 69 numaralı dükkân.

Son olarak Vedat Milor’unda burası ile ilgili bir yazısı bulunuyor. yandaki linkten okuyabilirsiniz. vedatmilormutlulokantası

ADRES: Remzi Oğuz Arık, Güvenlik Cd. No:69/D, 06680 Çankaya/Ankara

TEL:(0312) 426 28 42

2-CİCİ PİKNİK

Gene meşe odunu köründe pişen muhteşem döner yiyebileceğiniz yerlerden birisi de CİCİ Pikniktir. Cici Piknik Ankara kızılayda işiniz varsa mutlaka uğramanız gereken bir mekan. Zaten bir mekanın önündeki sıradan da dönerin kalitesini anlayabilirsiniz. O yüzden de biraz sıra beklemeye katlanacaksınız.

Mekânın beğenmediğim tek özelliği küçük oluşu ve oturacak yer olmaması. Burada maalesef ayakta yemek zorunda kalıyorsunuz.

ADRES: Kızılay, Kumrular Cd. No:8 D:C, 06420 Çankaya/Ankara

TEL: (0312) 418 15 01

3-MEYDAN PİKNİK

Ankara’da ne zamana Ankara kalesine gitsem mutlaka uğradığım 70 yıllık tarihi bir esnaf lokantası. Güzel bir ortamda açık havada döner yemek isterseniz tam yeri burası. Yalnız saat 2:30 gibi dönerleri bitiyor.

4-PEÇENEK DÖNER

Peçenek döneri ilk keşfettiğimizde Ankara Etlik bölgesinde eski garajların içinde çok küçük bir dükkânları vardı. Ama öyle lezzetli dönerli vardı ki Ankara’nın en uzak yerlerinde insanlar akın akın buraya döner yemeye geliyorlardı. Hatta   bundan 10 sene önce benim işyerim Kızılay’da olmasına rağmen öğle arası uzak demeyip buraya döner yemeye geliyorduk.

Yalnız döneri biraz daha fazla yağlı geliyor bana. Eğer daha yağlı döner seviyorsanız size uygun.

Tabi zamanla Peçenek döner büyüdü ve şimdi Ankara’da   Balgat’ta, Eskişehir yolunda ve İstanbul yolu olmak üzere tam olarak 4 şubesi bulunuyor.

İşletmeye göre dönerlerinin lezzeti Kızılcahamam’dan tedarik ettikleri dana eti sayesinde sağlanmaktadır.

Hangi şube derseniz ilk kurulan merkez şubeye gitmenizi tavsiye ederim.

5-ANKARAGÜÇLÜ MENEKŞE DÖNER

Ankara’nın tam 60 yıllık gerçek dönercilerinden birisi de Ankaragücülü dönerdir. Döner için dananın arka budunu kullanıyorlar ve biraz da kuyruk yağı katıyorlar.

Adres: Kızılay Menekşe-1 S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir