ALMANYA FIRSAT KARTI(Chancenkarte)-HAZİRAN 2024’DE BAŞLIYOR!

Almanya Fırsat kartı size Almanya’da bir yıl oturum izni de veren bir iş arama vizesidir.  Türkiye’den iş bulamıyorsanız fırsat kartı ideal bir çözüm olacaktır. Uygulaması Haziran 2024 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Almanya Fırsat Kartı Şartları

Almanya fırsat kartı için Öncelikle iki temel şart bulunmaktadır. Bu iki temel şartı sağlayamazsanız kesinlikle puanlama aşamasına geçemesiniz.

1- iki yıllık bir mesleki eğitim tamamlanması

2-Üniversite mezunu olunması

bunun yanında basit seviye Almanca bilgisi (A1) ya da B2 seviyesinde İngilizce şartı bulunuyor. 

Bu şartlar sağlandıktan sonra puanlama aşamasına geçiliyor. BU aşamada fırsat kartını alabilmemiz için  işte en az  6 puan toplamanız şart. (yaş, mesleki deneyim ve denklik gibi extra kriterle ile 6 puanı toplaması gerekiyor.)

Almanya Fırsat Kartı Puanlama Sistemi Nedir?

Puanlama tablosu yasadaki ifadelere dayanılarak hesaplanmıştır. BU puanlamalar kesin olmamakla birlikte 2024 yılı içeriden değişebilir.

Puan Tablosu

Son 7 yılda en az 5 yıllık tecrübe3 puan
son 5 yılda en az 2 yıllık tecrübe2 puan
Üniveriste diploması4 puan
Son 5 yılda en az 6 ay Almanya’da yaşamış olmak1 puan
35 yaş altı2 puan
Yeterli derece Almanca (B1)2 puan
Eşden dolayı1 puan

Yabancı dil Becerisi

Fırsat kartına başvuru yapabilmek için öncelikle basit seviyede   Almanca  A1 bilgisi ya da B2 seviyesinde İngilizce şartı bulunmaktadır.   Puanlama sistemi içinde daha ileri seviyede dil bilginiz varsa extra puanlar kazanabileceksiniz. A2 seviyesi Almanca 1 puan getirirken, B2 seviye Almanca ile 3 puan alabileceksiniz.

Almanya Fırsat Kartı Nasıl Alınır?

Almanya fırsat kartına ülkemizdeki Almanya Büyükelçiliği’nin resmi aracı kurumu iDATA‘ya başvuruda bulunarak başvurabilirsiniz.  İkametgâhız Almanya ise yabancılar ofisine başvurmamız gerekmektedir.

Almanya Fırsat Kartı kimlere Verilir?

Fırsat kartına başvurabilmek için öncelikle uygun bir pasaportumuz olmalı ve başvuru formunu doldurmamız gerekmektedir. Daha sonra ise kendimizi finanse edeceğimizi kanıtlamamız gerekmektedir. Çünkü Almanya fırsat kartı ile gelecek olan kişilerin Almanya devletine finansal açıdan yük olmasını istemiyor. Bunun için de aylık 1100 Euro civarında bir geliriniz olduğunun kanıtlanması gerekmektedir. Bunu ya bankamızda yer alan blokeli hesabımız ile ya da  Almanya’dan bir işveren ile part time  iş sözleşmemiz olduğunu kanıtlayarak de  kanıtlayabiliriz. yani iki şartı bulunmaktadır.

Almanya Fırsat Kartı Avantajları Nelerdir?

Almanya fırsat kartı sayesinde iş sözleşmesi ayarlama gibi bir sürü bürokratik işlemden kurtulup hızlı bir şeklîde Almanya ya gelme  şansın  sunan bir fırsattır.  Size 1 yıl gibi Almanya’da kalma şansı sunan müthiş bir fırsat. Bu süre içerisinde herhangi bir işte part time olarak çalışma şansı da veriyor. yani aylık 1000 euro bile kazanmanız mümkün. Uzaktan iş bulamayanlar için değerlendirilmesi gereken bir fırsat aynı zamanda.

Almanya Fırsat Kartı Başvuru Tarihleri

Başvurular haziran 2024 yılı başından itibaren başlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir