İlk Kez Airbnb Kullanacakların Ev Kiralarken Dikkat Etmesi Gereken Önemli Noktalar

Airbnb güvenilir mi? Başkalarının evinde kalmak güvenli midir? bu yazımızda bunun cevabını vermeye çalışacağız. Airbnb’den ev kiralama deyince akıla gelen ilk sorulardan biri haliyle güvenilir olup olmadığı. Ev sahibinin son dakikada rezervasyonu iptal etmesi, ya da kiraladığınız evin hiç var olmaması ve evin pis olması gibi durumları hepiniz biliyorsunuz.

Airbnb Son zamanlarda otellerin fiyatının artmasıyla yurtiçinde avantajlı hale gelmiştir. Airbnb platformu aracılığıyla her türlü bütçeye göre konaklama imkanı bulunmaktadır. Ayrıca, Airbnb otelden farklı olarak ev ortamında konaklama imkanı sunmaktadır. Zaten bizim de Airbnb’nin en sevdiğimiz yönü ev atmosferini yaşatması. gerçekten airbnb sayesinde villadan tutun da deniz manzaralı evlere ve loft dairelere kadar her türlü yerde konaklayabildik. Eğer çocuklu bir aile iseniz zaten Airbnb dışında bir konaklama yeri aramak çok anlamsız olacaktır. Ama ilk defa Airbnb ile ev kiralayacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Bu yüzden, Airbnb ile uzun yılların tecrübesi sonucu oluşan deneyimlerimizi sizinle paylaşmak istedik.

1-Airbnb Güvenilir Mi?

Maastricht kaldığımız evin salonu

Biz bir çok ülkede Airbnb’den ev kiralamış bir aile olarak bir kaç münferit olay dışında sıkıntı yaşamadık. Ancak ev kiralamada güvenliği sağlamak için, ev ilanın altında yer alan daha önce kalanların verdiği puanları ve değerlendirmelerini okumak elzem bir husus. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi evler; temizlik, iletişim, giriş şartları, doğruluk ve konum gibi kriterlere göre puanlanıyor. Tüm önceki kiracıların verdikleri puanlara göre bir ortalama genel puan oluşuyor.

Hiç üşenmeden titizlikle evin hem puanlarını, resimlerini ve yapılan yorumlarını gözden geçirin. Özellikle iletişim puanın yüksek olması çok ama çok önemli bir nokta. Evi kiralamaya karar vermeden önce ev sahibinin iletişim çok kolay olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde evi kiralıktan sonra ev sahibiyle iletişime geçemezseniz çok problemli bir konaklama olabilir.

Airbnb evlerinin değerlendirme puanları

Evde ne kadar çok kişi kalmışsa ve yorum varsa o kadar size güvence sağlayacaktır. Özellikle detaylı yazılan yorumlar ev hakkında daha kritik bilgiler verebiliyor. Ek olarak ev sahibinin süper ev sahibi olmasına dikkat edin. Biz airbnb’den ev kiralarken mutlaka Süper evsahibi olmasına dikkat ediyoruz. Yandaki linkte Airbnb’den ev kiralarken yorumların önemi anlatılıyor. Airbnb reviews

2-Değerlendirmeler’de temizlik puanı yüksek olan evleri tercih edin.

Airbnb’den ev kiralarken evin temizliği bizim için en önemli kriter. Zira, Airbnb’de acemi olduğumuz dönemlerde ucuz olsun diye kiraladığımız bir evde fareler cirit atıyordu ve bu yüzden tatilimizi kısa kesmek zorunda kalmıştık. bunu sadece haşere olarak düşünmeyin, insanlar dikkat etmezse haşere dışında yataklarda kıldan tutun da kirli bırakılmış tuvaletlere kadar her türlü olumsuz durumla karşılaşabiliyor.

3-Airbnb’den Mutlaka Tüm Evi Kiralayın

Milan’da kaldığımız ev

Airbnb de kiralamak için 3 farklı konaklama kategorisi bulunmaktadır.

  1. Tüm ev
  2. özel oda
  3. Paylaşımlı Oda

Airbnb üzerinden yapılabilecek en iyi konaklama kategorisi eğer bütçeniz elveriyorsa tüm evi kiralamaktır. Airbnb üzerinden tüm evi kiralamak güvenlik endişelerimiz açısından en makul seçenek olacaktır. Tatilde mahremiyet sevenler için çok uygun bir opsiyon aynı zamanda. Biz mahremiyet ve güvenliğe önem verdiğimizden şimdiye kadar hep tüm evi kiraladık. Ayrıca, mutfaklı bir ev yurtdışında masraflarınızı yüksek oranlarda azaltıyor. Hatta bazı ev sahiplerinin ikramlarıyla market masrafınız neredeyse olmuyor. Bizim Milano’da kaldığımız evde ev sahibi mutfağa en az 3 günlük makarna, kruvasan, bisküvi, kek, atıştırmalıklar, ,yağ, soslar, çay ve kahve bırakmıştı ve çok az alışveriş yapmıştık bu sayede.

Eğer özel oda kiralarsanız, ev sahibi evinin sadece bir odasını kiralar ve dolayısıyla evi ev sahibi ile ortak kullanmak zorunda kalırsınız. Bu seçenekte bazı odaların özel banyosu varken bazılarının da olmayabilir. Eğer oda kiralayacaksanız odanın kendine ait bir banyosu olmasına özellikle dikkat edin!

4- İletişimi kolay olan ev sahiplerini tercih edin

Ev ilanının değerlendirme bölümünde iletişim puanı yüksek olan evleri tercih etmek konaklamanızın kalitesini belirleyen en önemli etmenlerdendir. Kesinlikle rezervasyondan önce ev sahibiyle mesajlaşmanızı öneririm zira ev sahibi ev ile ilgili sorunuza geri dönüş yapmıyorsa hemen yol yakınken o evden vazgeçin.

Mümkünse ev sahibinin çok yakında ya da aynı yerde olduğu evleri tercih edin. Bizim Milan’da kaldığımız evin sahibi hemen üst katta oturuyordu ve gerçekten çok yardımcı oldu. en basitinden bir mutfak eşyasıyla ilgili bir problem olduğunda hemen yanımıza gelip problemi çözüyordu. Ayrıca Milan ile ilgili çok fazla tüyo verdi. yemek yenilecek ucuz ya da kaliteli mekanlar, tramvayın hareket saatleri gibi. Taksiye ihtiyacımız olduğunda taksi bile çağırıyordu.

5-Airbnb’den Esnek Rezervasyon Yaptırın ve İptal Etme hakkınız Bulunsun

Airbnb’de mutlaka rezervasyonu yaparken esnek rezervasyon yapmalısınız. Bu yüzden ev sahibinin kurallarını çok dikkatli okuyun ve iptal politikasını öğrenin. Rezervasyon esnek belirlenmiş ise istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Bazı ev sahipleri ise iptal ettiğinizde ücretinizin yarısını ödeyebiliyor. Diğer taraftan evde konaklarken haliyle sıkıntı yaşabiliyorsunuz. İnşallah karşılaşmazsınız ama karşılarsanız telefonunuz kamerasıyla sıkıntıyı kayıt altına alın ve hemen airbnb şirketine iletin kaydı. Bunu 24 saat içinde yapmak zorundasınız. Kanıt sunduğunuzda Airbnb tarafınıza para iadesini yapıyor.

6-Süper Ev Sahibi

Kesinlikle “superhost” ların evlerini tercih edin. Şimdiye kadar ne zaman super host tercih ettiysek çok çok memnun kaldık. Super host Airbnb tarafından verilen bir unvan ve bu işi uzun zamandır yapan, iptal işleminin çok nadir yapan ve misafirlerin çok memnun kaldığı evlerin sahiplerine veriliyor genelde. Baştan filtreleyerek sadece superhostların evlerini görebilirsiniz

Son olarak resimlerde beğendiğiniz ve dekorasyonu güzel evleri tercih edin…Ayrıca çok beğendiğimiz Amsterdam hakkında gezilecek yerler konusunda bilgi alabileceğiniz yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. https://www.gezginbirblog.com/amsterdam-gezilecek-yerler/

2 Replies to “İlk Kez Airbnb Kullanacakların Ev Kiralarken Dikkat Etmesi Gereken Önemli Noktalar”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir