Hollanda yüksek lisans burs

Hollanda Dünyada master yapmak için en uygun ülkelerden birisidir. Çünkü üniversiteleri dünya çapındadır ve saygın ranking kuruluşlarının listelerinde çoğu üniversitesi ilk 150 içerisinde yer almaktadır. İkinci olarak cezbedici burslar da fazladır. Son olarak ise yüksek lisans yaparken çalışma hakkınızda bulunmaktadır. Hollanda üniversiteleri burs veriyor mu sorusunun cevabı evettir. Hollanda yüksek lisans burs imkanları genel olarak ikiye ayrılmaktadır. Hollanda’da hem devlet burs vermekte hem de üniversitelerin kendilerine ait bursları bulunmaktadır.

Hollanda Burs İçin Belirlenmiş Genel Kriterler

Üniversiteler tarafından sağlanan burslar için istenen özel şartlar, burs talep edilen üniversitenin resmi internet sitesinde yayımlanmaktadır. Genellikle lisans diplomasında yüksek not ortalamasına sahip olmanız burs kriterlerinin başında gelmektedir. birde yüksek not ortalamanız yanında yazdığınızın makaleler bulunuyorsa şansınız daha da artacaktır. Diğer taraftan Hollanda’da referanslara, önceki hayatınızda yapmış olduğunuz gönüllü çalışmalara ve yazacağınız etkileyici bir motivasyon mektubuna çok önem verilmektedir. Son olarak ise eğitim göreceğiniz alan da Hollanda burs imkânları için çok önemlidir. Çünkü spesifik alanlara daha çok önem atfedilmektedir Hollanda’da. Mesela veri analitiği, finans, mba, ekonomi, psikoloji, yazılım, mühendislik gibi alanlarda yüksek lisans yapanların burs seçenekleri artmaktadır.

Türk vatandaşları için en iyi ve faydalı gördüğüm bursları aşağıda belirttim.

Hollanda Bursu- The Holland Scholarship

AB dışı öğrenciler için en önemli burs 2015 yılında Başlatılan Hollanda bursu. Dolayısıyla Türk öğrencilerinde faydalaanbileceği bir burs türü. Bu kapsamda devlet tarafından öğrenci başına 5000 euro veriliyor. Bursa hak kazanmak için başvurduğunuz üniversitenin başvuru kriterlerini ve AB dışı koşulunu sağlamak yeterli. Bu burs sadece öğrenim hayatınızın ilk yılında veriliyor. Başvuru tarihini merak ediyorsanız Mesela 2022 yılı için başvurular subat ila mayıs arasında değişiyor. Buradaki diğer bir nokta ise akademik geçmişinize göre alacağınız burs tutarı 15.000 euroya kadar çıkabiliyor. Holland scholarship Tu delft university

NN Future Matters Scholarship- Mentor Bursu

Bu burs finans, ekonomi, veri yönetimi, girisimcilik ve IT alanlarında master öğrenimi gören öğrenciler için veriliyor. Aslında bu bursun amacı öğrencilere bir mentor hizmetı sunmak. Bursun tutarı Türk öğrenciler için 20.000 euroya kadar çıkıyor. Türk öğrenciler için muhtesem bir fırsat.

Üniversitelerin Kendi Bursları

Tabiki Hollanda deyince herkesin aklına ilk olarak Amsterdam geliyor. Bu yüzden ilk olarak Amsterdam üniversitesi burslarıyla başlamak istedim. Amsterdam üniversitesinin AB vatandaşı olmayan öğrenciler için iki türlü bursu bulunmaktadır ve bunlar 5000 Euro’ya kadar çıkabilmektedir.

Amsterdam Üniversitesi

1-Merit Bursları(Merit Scholarship)

Bu burs Avrupa Birliği dışından gelen öğrenciler için düşünülmüştür. öncelikle olağanüstü bir not ortalamanız bulunmalıdır. İngilizce açısından da TOEFL İBT Minumum 100 olması gerekiyor. 2022-2023 akademik yılı için başvuru düşünüyorsanız mutlaka 15 ocak 2022 tarihine kadar başvurmalısınız.

2-Amsterdam Economics and Business Talent Fund-Ekonomi Bursu

Bu burs gene sadece ekonomi ve işletme alanları için Avrupa birliği dışı öğrencileri içindir. Not ortalamanız 10 üzerinden az 8 olmalı ve gene iyi bir İngilizceniz olmalıdır. 2022-2023 akademik yılı için başvuru düşünüyorsanız mutlaka 15 ocak 2022 tarihine kadar başvurmalısınız.

Maas nehrine doğru kitap okuma keyfi..

Maastricht üniversitesi bursu

Hollanda yüksek lisans bursu arıyorsanız Maastricht Üniversitesi ilk tercihiniz arasında olmalı. Çünkü en yüksek burs tutarını Maastricht Üniversitesi karşılıyor. Maastricht Üniversitesi 1976 yılında kurulan çok genç bir üniversite olmasına rağmen kendine has eğitim sistemiyle Hollanda’nın ve Dünyanın önde gelen üniversitelerindendir. Problem çözme temelli bir yaklaşıma sahipler. Güncel olarak Maastricht üniversitesi 12.350 euro tutarındaki yaşam masraflarınızı, 700 euro tutarındaki sigorta ücretinizi, 192 euro tutarındaki vize başvuru ücretinizi, okul ücretini karşılıyor. Eğer üniversite not ortalamanıza güveniyorsanız bu bursu değerlendirebilirsiniz. Başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Burs programına dahil olan full time bir programa başvurmanız
  • Programların kendine ait özel şartları taşıyor olmanız
  • 35 yaşından büyük olmamanız
  • Çok yüksek bir Lisans not ortalamasına sahip olmanız

Bursa dahil olan bazı programlar: Avrupa Çalışmaları, Uluslararası ve AB vergi, Tıp fakültesi, sanat fakültesi, Psikoloji fakültesi, Mühendislik fakültesi, işletme ve ekonomi fakültesi

Son başvuru tarihi:1Şubat 2022

ingilizce sayfasından bilgi almak için Yandan linkine tıklayabilirsiniz. Maastricht University Hollanda-high potential scholarship. 

Radboud Üniversitesi Bursu

Burası Hollanda’nın en eski, tarihi ve en yeşil şehri olan Nijmege’nde bulunmaktadır. Bu üniversiteyi ve şehri tercih ederseniz yaşam masraflarınızı epey düşürebilirsiniz. Çünkü burada ev ve oda kiraları Amsterdam şehrine göre epey düşük. Burayı nerden biliyorsun derseniz burada tam 1 ay yaşadık. Ayrıca Nijmegen şehrinden günübirlik olarak Amsterdam gezmeye gidebilirsiniz. trenle yaklaşık olarak 1,5 saatlik bir yolculuk süresi bulunuyor. Radboud Üniversitesinin de bursu çok avantajlı çünkü okul ücretiniz 16 bin euro yerine sadece 2209 euro tutarına indiriliyor. Ayrıca bursun kapsamında vize başvuru ücreti ve sigorta ücretiniz de yer alıyor. Radboud Üniversitesinin Radboud University scholarship programs de AB dışı öğrenciler için kendi burs programı bulunmaktadır. Eğer üniversite not ortalamanız çok iyiyse buna da başvurabilirsiniz. her sene yaklaşık olarak 37 adet burs programı sağlıyorlar.

MSM Maastricht School Of Management Bursları

MSM Maastricht School of Management

Öncelikle belirtmem gerekir ki MSM Türk öğrenciler için zaten özel bir indirim sunuyor. MBA alanında master yaparsanız Türk öğrencilere yönelik 10.000 Euro tutarında bir indirim ve yönetim alanında bir mastar yaparsanız ise 3000 Euro tutarında bir indirimleri bulunuyor.

Academic Excellence Scholarship, Burada yüksek not ortalaması ya da profesyonel hayatınızda başarılı bir kariyer geçirdiğinizi kanıtlayabilirseniz bursu alma şansınız artıyor. Ayrıca mükemmel seviyede bir motivasyon mektubu da istiyorlar. Eğer bu bursu elde ederseniz okul ücretinde 50% tutarında indirim sağlıyorlar.

Women Ambassadorship Scholarship, Bu burs çalışan kadınlara yönelik ve iş hayatınızda üstlenmiş olduğunuz liderlik görevlerini, rol süresince karşılaştığınız engelleri nasıl aştığınızız ve son olarak Okulun size liderlik görevlerinizde nasıl yardımcı olabileceğini 3-4 sayfalık bir makalede anlatmanız isteniyor. eğer bunu makalenizde detaylı ve anlaşılır bir biçimde kanıtlayabilirseniz bu bursu alabilirsiniz. Hiç değilse denemekte fayda var. Eğer bu bursu elde ederseniz okul ücretinde 50% tutarında indirim sağlıyorlar.

SDG Change-maker Scholarship, Msm okulu sürdürülebilirlik ve çevre konularına çok önem veren bir okul olduğundan bu konuya münhasır olmak üzere özel bir bursu bulunuyor. öncelikle sizden 2-3 sayfalık bir makale bekleniyor ve bu makale içeriğinde sizden 3 soruya cevap vermeniz isteniyor. bu üç soru ise BM tarafından belirlenen sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ilişkindir.

  • BM tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerine şimdiye kadar nasıl katkıda bulundunuz?
  • Çalıştığınız şirkette yada kurumda söz konusu hedeflere ilişkin uygulanan projeler ya da faaliyetler nelerdir?
  • MSM üniversitesinde alacağınız MBA ya da Management eğitimleri size gelecekte SDG change maker olarak nasıl bir katkıda bulunacaktır?

One Reply to “Hollanda yüksek lisans burs”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir