Merhabalar,

Seyahat ederken nefes aldığımızı hisseden, vakit ve nakit buldukça hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışan bir çiftiz. Standart hayati değiştirmeye gücümüz yetmediği zaman kafamızı uzatıp nefes almaya çalışıyoruz gezdikçe. Gezdikçe hayatin renklerini görüyor gördükçe yetinmiyor daha çok okuyor, araştırıyor ve izliyoruz. İki yıl Hollanda’da yasayıp tekrar Türkiye’ye donduk. Gezgin ve göçebe sayılabilecek bir hayat yaşadık. İlk defa isteklerimizi gerçekleştirebilecek tüm gücü ve özgürlüğü kendimizde bulduk. Yaşadıklarımız, tecrübelerimiz bizi bambaşka insanlar yaptı. Beklentilerimiz değişti farklı insanlar, farklı kültürler ve en önemlisi de bu farklılığa en iyi şekilde tolere edebilen insanlar gördükçe bambaşka bir bakış açısı kazandık. Bu yüzden görebildiğimiz kadar gelişebiliriz diyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Bu gezilerimizde bize eşlik eden minik bir gezginimiz de var. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi ona da bu gezgin ruhu aşılamak ve dünyayı geniş bir perspektiften görebilme yeteneğini kazandırmak. Çocukla gezmek elbette mümkün ama öncelik çocuğun rahatı ve ihtiyaçları olduğu için isin içine biraz da konfor giriyor. Konfordan kasıt 5 yıldızlı otellerde konaklama değil elbette sadece onun nerede ne yiyeceğini düşünmek yolculukta neye ihtiyaç duyacaksa onları da ekstradan bulundurmak, uzun yolculuklar için ekstra mola ve konaklamalar ayarlamak, rotaya parklar ve çocuk müzeleri eklemek vs. gibi çocuğu da seyahate dahil eden ve onun da maksimum keyif alabilmesini sağlayan detaylar. Hep birlikte gezerken artık bildiğimiz ve sloganımız olan bir gerçek var “yolculuğa çıkarken ve yolculuktan dönerken ayni insan değilsin”

Burada seyahatlerimizle ilgili faydali olacagini dusundugumuz ip uclarini ve yurt disinda yasamla ilgili tecrubelerimizi paylasmak ve bizim gibi gezmeyi seven ya da yurt disinda yasamayi deneyimlemek isteyen insanlara bir nebze rehber olmayi amacliyoruz.

Hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle!

Sevgiler

Cigdem&Emrah