Dubrovnik Gezilecek Yerler

Dubrovnik Gezilecek Yerler

Dubrovnik’ e 6 günlük balkan turumuzun 2. Gününde Saraybosna’dan 6 saatlik bir araba yolculuğu sonrasında geçtik. Balkanlarda araba nasıl kiralanır ve hangi rotalar izlenmeli hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. https://www.gezginbirblog.com/arabayla-balkanlar-nasil-gezilir/ Dubrovnik dağın eteklerine kurulmuş bir şehir. Biz 1 gece konakladığımız için en önemli yerlerini gezdik. Dubrovnik çok küçük bir şehir ve gezmek için 1 gece 2 gün yeterli. Dubrovnik’te gezilecek tüm yerler Old town’ın içinde bulunuyor. Biz gittiğimizde Haziran’ın ilk haftasıydı ve şehre giriş yaptığımız gün nerdeyse bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu. Aslında genel olarak Balkanlar turunu planlayanlar için en ideal dönem Haziran’ın 21’inden sonra olsa gerek. Çünkü Haziran ilk haftaları Bahardan yaza geçiş dönemleri olduğu için Balkanlar’da yağmurlara denk gelme ihtimaliniz çok yüksek.

 Lovrijenac surları

Dubrovnik Gezi  Rotası Nasıl Olmalı?

Dubrovnik gezilecek yerleri keşfetmeye başlamak için en ideal  nokta kesinlikle “Pile Gate” kapısı. Burası aynı zamanda otobüslerin de son duraklarının olduğu ve şehrin merkezi diyebileceğimiz bölgesi.   “PileGate”  1537 yılında inşa edilmiş şehir surlarının da bir parçası olan taştan  bir tarihi kapı. Buradan geçtiğinizde ikinci bir kapı ve ardından ise ilk karşılacağınız  Onforio çeşmesi ve şehrin en ünlü caddesi  Stradun  caddesi oluyor. Stradun caddesi için eski şehrin merkezi de diyebiliriz. Bu caddede bir çok cafe ve restaurant bulunuyor. Ayrıca bu girişin hemen solunda şehir surlarına çıkabilirsiniz. Surlara giriş ücreti 100 kuna ve bizim para birimimize göre epey pahalı. Stradun caddesinin sonuna kadar yürüdüğünüzde eski şehir limanına çıkıyorsunuz. Stradun caddesinden ziyade paralelinde bulunan “Prijeko” sokağından biz daha çok keyif aldık. Bu sokak tamamen yemek  restoranlarıyla dolu ve çok hoş bir ambiyansa sahıp. O yüzden bu sokağa mutlaka uğrayın. Aslında tüm ara sokaklar çok keyifli.

Dubrovnik ara sokakları
Prijeko sokağı

Game of thrones izleyicilerinin de aşına olduğu üzere meşhur “walk of shame” sahnesının çekildiği  “Saint ignatius” kilisesinin  olduğu bölgede yer alan jesuit stairs te bir başka onemlı gezı noktası. Dubrovnikte  mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi  de   Lovrijenac surları ve sarayı. Burası old town dışında yer alıyor ve buraya gitmek için yıne “PileGate” kapısını kullanabilirsiniz. Kapıya geldikten sonra kapıyı arkanıza alarak yürürseniz surların yönünü gösteren işareti rahatlıkla görürsünüz. Burada gezerken aklınıza bir çok “Game of Thrones” sahnesi gelecek çünkü bir çok sahne bu bölgede çekilmiş. Ayrıca surlardan çok güzel Dubrovnik manzarası var.

Dubrovnik Yemek Yenilecek Yerler

Bizim gezimizde de maalesef Dubrovnik’ in çok pahalı olduğu doğrulanmış oldu. Dubrovnikte biz maalesef uygun yemek yenilebilecek bir yer göremedik. Aslında ayaküstü yemek yenebilecek fast food tarzda bir tane bile mekan göremedik. Bir tane bile dilim pizza satan bir yer yok. Bir sandviç bile yemek isterseniz 45 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Mesela çocuğunuza 1 hamburger alsanız 70 liradan aşağı hamburger bulamıyorsunuz. O yüzden size tavsiyemiz Dubrovnik’e en fazla 1 gece 2 gün ayırmanız ve mutfaklı bir daire tutup evde yeme seçeneklerini değerlendirmeniz.

Dubrovnik’te Nerde Konaklanır?

Dubrovnik gezilecek yerler

Dubrovnik’te oteller çok pahalı olduğundan kesinlikle otelleri tavsiye etmiyoruz. Onun yerine Booking.com sitesinden de bulabileceğiniz apartmanlarda(evlerde)  kalmak çok daha uygun olacaktır. Biz uzun araştırmalar sonucu Bookingten bulduğumuz Apartments Victoria da kaldık. Burası eski şehre yakın bir mesafede temiz ve fiyatı uygun bir yer. Ayrıca kendi otoparkı da bulunuyor. Otopark Dubrovnik icin muthiş bir fırsat çünkü ücretsiz bir otopark bulmak Dubrovnikte çok çok zor. O yüzden arabayla geliyorsanız otoparklı bir yer bulmanız çok önemli. Eğer arabasız geliyorsanız Yukarıdaki haritada okla gösterilen bölgede kalmanız daha mantıklı seçenek. Burası eski şehrin hemen dibinde olduğundan gezmesi daha kolay olacaktır.

Dubrovnik gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik. Son olarak Dubrovnik’in onemli bir sıkıntısı olarak eski şehir içinde hiç market bulunmuyor. O yüzden eski şehri gezmeye başlamadan yanınıza su almayı unutmayın. Şehrin biraz daha dış mahallelerinde bazı büyük marketler bulunuyor ve eski şehri gezmeden önce buralardan su veya atıştırmalık gıdalar alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir