Datça’da En İyi Plajlar & Datça’da Denize Girebileceğiniz Yerler

Datça büyükşehirlere uzaklığı ve yolunun diğer tatil yerlerine göre daha virajlı ve dağlık olması sebebiyle daha bakir bir beldemiz. O yüzden halen çok güzel plajları ve koyları var ve Her an her yerde karşınıza muhteşem bir koy çıkabiliyor. Ayrıca koylar arasında arabayla yolculuk yapmak da çok keyifli. Çünkü muhteşem manzaralara denk geliyorsunuz. Bu muhteşem doğa harikasına gitmeden önce size; Datça’da en iyi plajlar hangileri, Datça’da denize girebileceğiniz yerler nereler araştırmalarınızda yardımcı olacak bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

1-Taşlık Plajı

Taşlık Plajı

Taşlık plajı Datça’nın merkezinde yer alması nedeniyle Datça’da en çok bilinen plajlardan birisi. Tam olarak, Datça Limanı ile Ilıca arasında yer alıyor Taşlık Plajı. Denizin dibi ve plaj, çakıl ve kum karışımı.  Taşlık koyunun hemen arkasında Ilıca göl denilen şifalı suların kaynadığı bir göletin bulunuyor. Bu sebeple mutlaka arkasındaki yoldan bir fotoğraf çekmelisiniz.

Ilıca göl

2-Kargı Koyu

Datca merkeze en yakın plaj olduğu için burdan başlamak istedim. gerçekten arabanızla 10 dakikada merkezden buraya ulaşabiliyorsunuz. burada kamp sandalyelerinizi koyabileceğiniz ücretsiz yerler olduğu gibi ücretli yerler de bulunmakta. Burada eğer temiz ve güvenilir bir işletme arıyorsanız bizim ev pansiyonunun hem plaj işletmesi bulunuyor hem de oteli bulunmakta. https://bizimevdatca.com/

Tepeden Kargı koyu

burada küçük bir dere denize akıyor ve o yüzden giriş kısımları biraz daha soğuk olabiliyor. Denizi taşlı olduğu için deniz ayakkabısı şart.

3-Gabaklar Koyu

Gabaklar koyu

Gabaklar plajı bizim Datçada en favori plajımız oldu. Öncelikle Denizi dalgasız ve akvaryum gibi. ikincisi plajın arkası çam ağaçlarıyla kaplı ve yeşille mavinin bir araya geldiği belki de tek plaj burası Datcada. üçüncüsü ise buradaki restorantlarda yeme içme limiti bulunmuyor ve bu sebeple bir iki kahveye yada bir tosta bütün gününüzü burada geçirebilirsiniz. Yani plajlara fahiş fiyatlar ödemek istemiyorsanız burasını tercih edebilirsiniz. Burası tam anlamıyla insana tropik bir yerde tatildeymişsiniz gibi hissetiriyor.

gördüğünüz gibi arkası ormanlık..Burada size tavsiyemiz gabaklar restaurantı kullanmanız. yalnız buranın tek bir sıkıntısı var o da ulaşımı. Ulasımı daracık olan beton bir yoldan yapılıyor. Ancak sabah erken saatte gelirseniz ve biraz da erken dönerseniz yol sıkıntı olmaktan çıkacaktır.

4-Hayıtbükü

Hayıtbükü plajı Datça merkeze 19 km uzakta bulunan Mesudiye köyünde yer alıyor. Gene yeşille mavinin buluştuğu bir plaj. Denizi hızla derinleşmediği ve dalgasız olduğu için genelde çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Ancak uyarmam gerekirki kumsalı küçük ve yola çok yakın ve arkadan çok fazla araba geçtiği için huzurunuzu kaçırabiliyor.

5- Ovabükü

Palamutbükü

Biz datça tatilimizde açıkçası burada bir apart pansiyonda konaklamıştık ve yeşillikler bol olduğundan çok hoşumuza gitti. Ancak bu koyun denizi epey dalgalı. biz gelmeden bu konuyu çok araştırmıştık ancak herhangi bir uyarıda bulunan bir blog yazısına rastlamamıştık. Burada konaklayabileceğiniz pansiyonlar ise Yarımada otel ve savana otel güzel bir seçenek oalbilir. Ayrıca biz datça merkezde de ismi datçasuites olan çok güzel bir butik otelde konaklamıştık. Hem datça merkezde hem de datçanın gürültü ve kalabalığından uzakta bir yerde bulunuyor.

6-Palamutbükü

Palamutbükü Datçaya gelmeden en çok tavsiye edilen bir koydu açıkçası. Ancak bize mi denk geldi bilemiyorum ama denizi dalgalıydı ve bulanıktı. Bu yüzden biz çok keyif alamadık Palamutbükünden.

7-Kurubük

Kurubük, Ovabükü ile palamutbükü arasında yer alan ve tesisi olmayan bir plaj. üzerinde herhangi bir işletme bulunmaması sebebiyle ücretsiz bir plaj. O yüzden Buraya kamp sandalyesi ve şemsiyenizle inerek koyun keyfine bakabilirsiniz. Ayrıca buraya ovabükünden bir tepeden inerek geliyorsunuz ve manzara eşşiz. Mutlaka burada fotoğraf çektirin.

8-Kumluk Plajı

Kumluk PLajı

Datça’nın tam kalbinde yer alan ve Denizi oldukça sığ olan plaj kumluk plajıdır. Bu özelliklerinden dolayı da özellikle çocuklu aileler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Burası akşamları da restoranların kurulduğu bir alan aynı zamanda.

Bu güzel plajlardan ve bakirliğinden dolayı mutlaka gezilecek yerler arasında öncelikli yerlerden birisidir Datça.

Datça’da En İyi Plajlar Listesi

  1. Taşlık Plajı
  2. Kargı koyu
  3. Gabaklar koyu
  4. Hayıtbükü
  5. Ovabükü
  6. Plamutbükü
  7. Kurubük
  8. Kumluk Plajı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir