Ankara Anlaşması Hollanda

Ankara Anlaşması nedir

Ankara Anlaşması 1963 yılında imzalanmıştır. Anlaşmanın amacı AB ile Türkiye arasındaki bağları kuvvetlendirme ve yavaşça Türk vatandaşalrının serbest dolaşımı önündeki engelleri kaldırmaktır.

Ankara Anlaşması Hollandada Geçerli mi?

Ankara Anlaşması İngilterede bitttiği için tüm avrupa ülkelerinde bitti gibi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, İngilterenin aksine Hollandada uygulama devam etmektedir. Ankara Anlaşması Hollanda Türk Vatandaşları için iyi değerlendirilirse büyük fırsatlar getirmektedir.

Ankara Anlaşması Hollanda Avantajları

Ankara Anlaşmasına başvurmak için şu an en mantıklı ülke Hollanda’dır. Ankara Anlaşması Hollandanın en büyük avantajı 20 bin euro tutarında bir sermaye ile oturum izni vermesidir. Bu sayede Dünyanın en huzurlu ve yaşanılası ülkelerinden birisi olan Hollandada oturum izni alabilir ve çocuklarınız için güzel bir gelecek hazırlayabilirsiniz.

Kısaca en önemli avantajlarını sıralarsak :

  • Ailenizi yanınızda getirebilirsiniz
  • Beraberimizde götürdüğümüz herkes Hollandada eğitim hayatına devam edebilir.
  • Bu vizeye başvurmak için dil şartı yoktur.
  • 5 yıldan sonra Hollanda vatandaşlığına başvurma fırsatı
  • bu vizeden dolayı Avrupa Birliği ülkelerinde sınırsız dolaşım hakkınız olacaktır.
  • 3 yıl sonra sizin de iş piyasasında çalışma hakkınız olacaktır.

Hollanda Ankara Anlaşması İçin Ne Kadar Para Lazım

Ankara Anlaşması Hollanda ile 10-20 bin Euro gibi düşük rakamlarla oturum izni alabilirsiniz. Çünkü sermayeden ziyade iş planınız çok önemli bir konu bu başvuruda.

Delft kanalları

Hangi İş Alanında Ankara Anlaşması Hollandaya başvurabilirim?

Burada ingiltereden farklı olarak istediğiniz iş kolunda Ankara anlaşmasına başvuramıyorsunuz. İnşaat, sağlık ve yazılım gibi Belirli iş kollarından başvuruların kabul alması daha kolay. Hollandaya katma değer yaratan sektörleri tercih ediyorlar. mesela bir dönerci açmak isterseniz size diyebilirler ki zaten yüzlerce dönerci varken sizin ne gibi katkınız olacak bana diyebilirler. Ayrıca halihazırda Türkiyede şirketiniz varsa şirket merkezini Hollndaya taşımak için Ankara anlaşmasına başvurursanız çok kolay vizeyi alabilirseniz.

Ankara Anlaşması Hollanda Şartları

  1. Geçerli bir pasaport
  2. Geçici oturma belgesi (MVV)
  3. Bir suçtan hüküm giymemiş ve herhangi bir savaş suçu ya da insanlığa karşı suç işlememiş ve terörist eylemlerde bulunmamış olmanız.. https://ind.nl/Formulieren/3010.pdf
  4. Yüksek öğretim veya lise veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir mesleki yeterlilik sertifikasına sahip olmak, 
  5. Hollandanın gercek bir çıkarını karşılama
  6. Yeterli kaynağa sahip olma
  7. 2-3 Yıllık SGK veya Bağkur kayıtlarınız olması 
  8. Çok dikkatli hazırlanmış bir İş Planı

Ankara Anlaşması Hollanda vize başvurusunda onay alabilmek için püf noktaları

  1. Hollanda’nın gerçek bir çıkarına hizmet etmeniz.(Bu nokta çok önemli başvurunuz için. Hazırlayacağınız iş planıyla kuracağınız firmanın istihdam yarattığını, ürünün ya da hizmetin benzersiz olduğunu ve yeterli gelir yaratacağını göstermeniz gerekmektedir. Bu yüzden hazırlayacağınız iş planında bu yönleri vurgulamanız çok önemli.. Normalde bu durum puanlama sistemiyle belirlenirken Türk vatandaşları için muafiyet getirilmiştir. Diğer ülke vatandaşlarının tabi olduğu puanlama sistemine dahil değiliz. )
  2. Geçiminizi sağlamak için yeterli gelir kaynaklarına sahip olmak,
  3. İcra edilecek serbest meslek için gerekli niteliklere sahip olmak (gerekli sertifikalar, mesleki deneyimler, diploma)

İş Planı Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Yapacağımız işin Hollandalıların işlerine zarar vermemesi gerekmektedir. Diğer taraftan ürün ve hizmetinizin benzersiz olduğunu vurgulamanız da çok önemli.

İş Planında Mutlaka vurgulamanız gerekenler

  • Kurduğunuz firma Hollanda için bir ihtiyaca cevap vermeli.
  • Firmanın karlı olduğunu kanıtlamalı

Ankara anlaşması dışında Hollanda Üniversiteleri ve Yüksek lisans hakkında bilgi almak isterseniz linkteki yazımız okuyabilirsiniz. https://www.gezginbirblog.com/neden-hollandada-yuksek-lisans-yapmalisiniz/

Ankara Anlaşması Başvuru Ücreti

Ankara Anlaşması Hollanda için başvuru ücreti 69 eurodur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir