Amsterdam Konaklama Rehberi

Amsterdam konaklama açısından Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden birisi. Konut arzının düşük olması buna yol açan en büyük etmen. Bu yüzden Amsterdam’a gelmeyi planlıyorsanız, Aralık-Nisan  ayları içerisinde gelmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Çünkü yaz aylarında ortalama bir otelde bir gecelik konaklama 150-200 Euro aralığında iken fiyatlar Aralık- Nisan döneminde 70 Euro’ya kadar düşüyor. Peki kışın nasıl gezeceğiz derseniz de; bu konuda biraz risk almış oluyorsunuz. Havası ılımanda olabilir  çok soğuk da olabilir. 2017 Aralık ayında biz gittiğimizde 8 derece civarında yağmursuz ve ara ara güneşli bir havası vardı ve bahar ayları gibi rahatça üşümeden gezebildik.  Nisan ayında gittiğimiz de ise iliğimize işleyen bir soğuk vardı ve pek gezememiştik. Bu biraz şans isi. Ayrıca Amsterdam’da Airbnb yoluyla evde kalayım derseniz Airnbnb fiyatları otellerden genellikle daha fazla. O yüzden Airnbnb`nin burası için pek bir avantajı yok bizce. Ayrıca merkez bölgelerinde oteller çok daha pahalı. Biz bu yüzden merkez bölgeleri yerine merkeze 15 dakika mesafede olan biraz daha dışarda kalan mahallelerinde (ljburg bölgesi yada sloterdijk bölgesi mesela)  kalmayı tercih ediyoruz. Ljburg bölgesinde Amadi Panorama oteli hem fiyat olarak hem de manzarasıyla bizim tercih ettiğimiz otel oluyor genelde. Merkez tren istasyonu önünden 26 nolu Ljburg tramvay hattı ile 15 dakikada Amadi  Panorama otelinin önünde olabiliyorsunuz. Ljburg çok sakin, deniz manzaralı ve kendi içinde her turlu imkana sahip güzel bir semt.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20170723_171557-1024x576.jpg
Ljburg

Eğer daha yakın bir konaklama düşünürseniz aynı grubun şehir merkezinde Amsterdam oud-west (old west) bölgesinde  bir otelleri (Amadi Park) daha bulunmakta. Biz burada da kaldık ve yine çok beğendik. Amadi Park otelin bir özelliği çalışanlarından bazılarının Türk olması ve fiyat ve oda konusunda ellerinden geleni yapıyorlar. Gerçi Hollandalılar da bu konuda çok yardımsever özellikle çocuklu aileler için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 20180812_210054-1024x576.jpg
Amsterdam oud west

Başka bir seçenek Sloterdijk bölgesi. Burada da konakladık ve ulaşım acısından çok memnun kaldık. Burası Ljburg’a göre daha bir otel bölgesi, uluslararası  ve fiyatları uygun. Buradan trenle merkez 5 dakika sadece.

Related image

Ayrıca Amsterdam’a çok yakın ama daha ucuz olan başka konaklama seçenekleri de var. Zaandam ayrı bir şehir ama Amsterdam’a trenle sadece 15dk uzaklıkta! 15 dk. da şehir değiştirmek çok enteresan değil mi? Bu Hollanda’nın her şehri için mümkün. Mimarisi ile ödüllere doyamamış ve instagrammer akınına uğramış olan meşhur Inntel Hotels Zaandam tren istasyonunun hemen karsısında. Böyle değişik mimari de bir konaklama düşünürseniz buraya bakmayı ihmal etmeyin. Üstelik fiyatları çoğu zaman merkeze göre daha uygun ve çok da güzel bir lokasyonu var. Özellikle gezinize Zaanse Schans kasabası ve meşhur yel değirmenlerini eklemek istiyorsanız burası çok yakın. Yine sadece 15 dk.

Inntel Hotel- Zaandam

Bir başka alternatif Almere şehri. Burayı eğer Giethoorn köyüne gidecekseniz önerebilirim. Ayrı bir şehir olan Almere Amsterdam’a yarim saat uzaklıkta ve Giethoorn için orta yol gibi düşünülebilir.

Related image

Başka bir yakın şehir alternatifi Haarlem. Haarlem yarim saat uzaklıkta ve küçük Amsterdam gibi. Yılbaşı zamanında giderseniz ayrı bir christmas marketi ve lunaparkı olduğunu görürsünüz. Yalnız Airbnb seçeneklerinde baya eski ve tarihi evler var (nerdeyse 400 yillik) ve bunların merdivenleri çok dik valizle ve çocukla seyahat edecekseniz bunu iyi duşunun. Ayrıca, bu evlerde böceklerle de karşılaşabilirsiniz.

Image result for haarlem
Haarlem

Erken rezervasyon yaptırın mutlaka daha uygun diyemeyeceğim çünkü öyle dönemler var ki 1 sene önceden de ayarlasanız fiyatlar yine yüksek olacaktır. Örneğin meşhur King’s Day’ de gelecekseniz mecburen biraz fazla ödeyeceksiniz. Ama özellikle Amsterdam ve Paris gibi şehirlerde oteller yakın tarihler için çok büyük indirimlere gidebiliyorlar. Örneğin 1-2 gün önceden bakıp yüzde 50-60 indirimle hemen karar verip konaklama ayarladığımız donemler oluyor. Normalde 200 euronun altında konaklayamayacağınız bir otel konaklama günü yaklaştıkça bos kalma ihtimaline karşılık fiyatını 70 euroya çekebiliyor! İyi bir booking.com avcısı olursanız denk gelebilirsiniz ama risk tabi 🙂

Sonuçta, Amsterdam’ da pek çok alternatif mevcut. Bütçenize ve kalacağınız sureye ve gezmek istediğiniz bölgelere göre seçip karar verin. Bol şans ve iyi eğlenceler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir